EC-03

Cijena:19.990,00kn
EC-03
EC-03EC-03EC-03EC-03EC-03EC-03EC-03EC-03

Opis

Čista zabava bez emisije štetnih ispušnih plinova, potpuno električni EC-03 pruža novi način gradske vožnje. Sa uspravnim položajem vožnje, jednostavnim dizajnom i digitalnim LCD zaslonom, nevjerojatno je lak za rukovanje i upotrebu. Puni se putem klasične utičnice te je dovoljno kompaktan i lagan da sa njim možete čak i u svoj ured, a na cesti je dovoljno snažan kako bi Vas brzo proveo po gradu. Kada Vam zatreba dodatna snaga, prebacite iz "Standard" u "Power" mod rada pritiskom na prekidač. Osim što ne zagađuje okoliš, EC-03 je i tih, a zahvaljujući električnom umjesto klasičnom benzinskom pogonskom agregatu, troškovi održavanja su svedeni na minimum. Ovo je nov način gradskog putovanja za novu generaciju korisnika.

Već neko vrijeme Yamaha usavršava razne nacrte za vozila koja koriste električnu energiju kao održivu i ekološki prihvatljivu alternativu klasičnom benzinu. EC-03 predstavlja rezultat tim kontinuiranim naporima. Ovo potpuno električno vozilo koristi znanje i tehnologiju razvijenu kroz zadnjih trideset godina konstantnog održavanja. Uzak i kompaktan, dovoljno snažan za gradsku gužvu, EC-03 definira novi način prikladne, ekološki prihvatljive gradske vožnje. Osmišljen za sve korisnike bez obzira na prethodno iskustvo - uključujući i one koji prije nisu vozili skuter ili motocikl - EC-03 karakteriziraju tihi rad i iznimno niski troškovi održavanja.

Elegantan i lagan

S posebno dizajniranim okvirom od aluminijskih cijevi, EC-03 teži svega 56 kg - što ga čini izuzetno upravljivim na cesti. Mala težina pogoduje i brzom pristupu utičnici za punjenje. S EC-03 možete svugdje. Čak i na prikolicu ukoliko idete na ljetovanje ili putovanje.

Tih i čist

Kao potpuno električno vozilo, EC-03 je obziran prema okolišu, s nula emisija štetnih plinova prilikom upotrebe. Električna energija znači da nema buke prilikom upotrebe. Posebna YIPU pogosnka jedinica kombinira učinkovitost te kompaktan i lagan dizajn; a za dodatnu snagu možete prebaciti sa "Standard" u "Power" mod pritiskom na prekidač.

Prikladan i ekonomičan

Zahvaljujući ugrađenoj jedinici za punjenje, EC-03 se može puniti putem bilo koje klasične utičnice koristeći jedan kabel. Iznimno jednostavno - u usporedbi s cijenom benzina, jedno punjenje baterije je samo djelić cjelokupnog spremnika goriva. EC-03 je iznimno ekonomičan.

Ovjes za dodatan komfor

EC-03 karakterizira sustav stražnjeg ovjesa s oprugom velikog promjera koji upija neravnine s lakoćom.

Jednostavne kontrole

Upravljanje EC-03 je vrlo jednostavno, zahvaljujući elektronskom gasu koji je ugrađen u ručicu upravljača. Ručica radi u kombinaciji s visokonaprednim pogonskim agregatom za živahne i uglađene performanse. Stilizirani mjerač s digitalnim LCD zaslonom obavještava Vas o brzini i stanju baterije. Zvučni signal Vas obavještava o napunjenosti baterije.

Izvrstan osjećaj

Sjedalo na EC-03 je dizajnirano kako bi svaka vožnja bila zgodna. Visina sjedala, pozicija sjedala, oslonci za noge i pozicija upravljača postavljeni su za uspravnu poziciju vožnje koja je izuzetno ugodna, s lakim i brzim spuštanjem nogu do zemlje.

Priručni dodaci

EC-03 karakteriziraju tri priručna dodatka za vozača: ručka za jednostavnije parkiranje, kuka za prtljagu s prednje strane sjedala za vezivanje prtljage prilikom kretanja, te žičani nosač za kacigu ispod sjedala - idealno za osiguravanje Vaše kacige kada je skuter parkiran.

Vidite i budite viđeni

Stilizirano višereflektorno prednje svjetlo osigurava izvrsno osvijetljenje prilikom vožnje po mraku.

Detalji:

  • Jednostavan dizajn
  • Punjenje putem klasične utičnice
  • Prikladan upravljač i ručica elektronskog gasa
  • Stilizirani digitalni LCD zaslon
  • Lagani okvir
  • Udobna pozicija vožnje s izvrsnim ovjesom
  • Visoka energetska gustoća 50V litij-ionske baterije
  • Uska "YIPU" pogonska jedinica
  • "Yamaha Mutual Communication System" (YMCS)
  • Više reflektorno prednje svjetlo
  • Žičani nosač kacige
  • Kuka za prtljagu

Cijena

EC-03
19.990 kn

Sve navedene cijene su gotovinske maloprodajne cijene.

Specifikacije

Agregat

Tip agregata AC sinkroni motor
Nazivna snaga 
0.58 kW
Maksimalna snaga 
1.4 kW @ 2.550 okr/min
Maksimalan okretni moment 9.6 Nm @ 280 okr/min
Napon baterije / kapacitet 50 V / 15 Ah
Tip baterije Litij ionska baterija
Vrijeme punjenja 7 sati
Završni prijenos Primarni i planetarni zupčanici

Šasija

Okvir
Čelični
Sustav prednjeg ovjesa Teleskopske vilice
Sustav stražnjeg ovjesa Njihajuća ruka
Prednja kočnica Bubanj, Ø 95 mm
Stražnja kočnica

Bubanj, Ø 150 mm

Prednja guma 60/100-12
Stražnja guma 60/100-12
Hod ovjesa sprijeda 50 mm
Hod ovjesa straga 55 mm

Dimenzije

Ukupna dužina 1.565 mm
Ukupna širina 600 mm
Ukupna visina 990 mm
Visina sjedala 745 mm
Međuosovinski razmak 1.080 mm
Min. udaljenost od tla 110 mm
Ukupna težina 56 kg s baterijom